אודות

הבית של סוזן היא עמותה לשיקום בני נוער במצבי סיכון, באמצעות שילוב של הכשרה אמנותית, תעסוקתית ורגשית, והקניית כישורי חיים.
הבית של סוזן הוקם בשנת 2002, לזכרה של סוזן קפלנסקי, אשר חלמה לעזור לצעירים על ידי אמנות.
בני הנוער לומדים ועובדים ביצירת מוצרי זכוכית, קרמיקה ותכשיטים יפיפיים, ומקבלים שכר על עבודתם.
צוות מקצועי ומסור של אמנים, מתנדבים ואנשי טיפול מלווה את הנערים והנערות תוך כדי עבודתם, ומקנה להם כישורי חיים ומיומנויות של עולם העבודה.
השילוב של אוירה חמה ומכילה, אנרגיה צעירה ויצירתיות מאפשרים פיתוח של:

  • בטחון עצמי
  • עבודת צוות
  • התנהלות כלכלית
  • קבלת החלטות
  • התנסות והבנה טובה יותר של עולם התעסוקה

הבית של סוזן פועל בירושלים, בית שמש ובאילת, ומשתתפים בו עשרות רבות של נערות ונערים מדי שנה.

חזון ומשימה מרכזית

לקדם בני נוער המתמודדים עם מצבי סיכון ולסייע להם להפוך למבוגרים מתפקדים, שמחים ותורמים לחברה.
הבית של סוזן עוזר לבני נוער המתמודדים עם מצבי סיכון דרך הפעלת מפעל לייצור ומכירת מוצרי אומנות, בעיצוב ייחודי המשמחים את הלב ומעוררים השראה.

ערכים

תרומה לחברה

הבית של סוזן קם מחלום של אישה שרצתה לעשות טוב ולעזור לאחרים. אנחנו חיים את החלום הזה בכל יום מחדש.

ייחודיות

אנחנו מאמינים כי הייחודיות של כל מוצר היא הקסם שלו! זה בדיוק מה שאנחנו מלמדים גם כל נער ונערה...

שמחה

"כשנלמד לחייך בלי סיבה – תגיע הסיבה לחייך". לכן חשוב לנו ללמד את הנערות והנערים לשמוח במה שיש וממה שיש. חשוב לנו שכל מי שנכנס למקום שלנו יתמלא שמחה - נערים, צוות, מתנדבים ומבקרים. וחשוב לנו שכל מוצר שלנו יגרום שמחה למישהו.

אסתטיקה

כשאנחנו נראים טוב, אנחנו מרגישים טוב. הקשר בין המוצרים שאנחנו מייצרים לבין ההרגשה הפנימית שלנו הינו ישיר, ולכן אנחנו שמים דגש מיוחד על אסתטיקה בכל המוצרים שלנו

קיימות

–חשוב לנו לחנך את בני הנוער שלנו לאחריות על כדור הארץ שלנו, למען עתידם ועתיד כולנו – האחריות מתחילה בבית, כאן ועכשיו! לכן כל המוצרים איתם אנו עובדים הינם מוצרים מתכלים וידידותיים לסביבה!

ארגונים תומכים ושותפים להצלחה

תהליך היצירה

הנערים והנערות של הבית של סוזן עובדים ויוצרים בארבע מחלקות: קרמיקה, תכשיטים, זכוכית וחרוזי מבער.

תהליך ההכנה של מוצרי הקרמיקה נעשה בכמה טכניקות ושלבים. הנערים והנערות יוצקים חימר נוזלי לתוך תבניות ומחכים לייבוש. כשהחימר מתייבש מוציאים את היציקה מהתבנית ומתחילים לעבוד על גימורים. ברגע שהכלי הוא לשביעות רצונם של הנערים והמדריכים הכלי נכנס לתנור לשריפה ראשונה. כעת צובעים את הכלי בטכניקות שונות ומכניסים לשריפה נוספת. הכלי עכשיו מוכן למכירה, תהנו!

תהליך ההכנה של מוצרי הזכוכית נעשה גם הוא בכמה שלבים: הנערים והנערות חותכים את הזכוכית בגודל ובצורה המתאימים, ומלטשים את הזכוכית. לאחר מכן מדפיסים על הזכוכית בטכניקה של הדפסת רשת ומוסיפים במכחול נגיעות של צבע. בשלב זה הכלים נכנסים לתנור והזכוכית מקבלת את צורת התבנית.